Projectomschrijving

Antwerpen wil als grootste stad van Vlaanderen haar verantwoordelijkheid opnemen om aan te tonen dat de toekomst aan de steden is en dat die toekomst positief is.

Van 2011 tot 2012 begeleidt tri.zone de stad bij het definiëren van de structuur en de werking voor een ‘Forum Duurzame Stad’, dat omgedoopt wordt tot STADSLAB2050.

Tri.zone zet samen met de stad een netwerk van personen en organisaties op die relevant en onmisbaar zijn om Antwerpen als duurzame stad op de kaart te zetten.

In cocreatie met de stad en haar partners ontwikkelt tri.zone een methodologie voor STADLAB2050, waarbij het accent ligt op het opzetten en uitwerken van projecten en experimenten en het positioneren van Antwerpen als een ‘broeinest’ van ecologische innovaties.

Na de thematische ‘ontmoetingsruimten’ die door STADSLAB2050 opgezet worden, begeleidt tri.zone vanaf 2013 de ‘beloftevolle initiatieven’ die uit de ontmoetingsruimte komen. Beloftevolle initiatieven bieden ‘buitenstaanders’ mogelijkheden om te kijken en te voelen op welke manieren nieuwe ideeën wél gerealiseerd kunnen worden.

“Via Stadslab2050 hebben we al verschillende keren samen gewerkt met Jim en haar team, en we hopen dat nog vaak te kunnen doen. Ik ben vooral onder de indruk van de gedrevenheid om een opdracht tot een goed einde te brengen en van de positieve benadering van elk idee, elke stap, elke partner.”
Iris Gommers, Stadslab2050, Antwerpen